Polisen portas från New Yorks Prideparad

Foto: Flickr - Guillaume Paumier
  • Måndag 17 maj 2021 2021-05-17
E-post 104

USA New York Citys poliskår har bannlysts från stadens Prideparad i år och åtminstone fram till 2025. Enligt arrangören gör man detta för att skapa ett ”safe space” för deltagarna, rapporterar CNN.

Arrangören av Prideparaden i New York City i USA, som går av stapeln den 27 juni, heter Heritage of Pride. Det är de som har beslutat att stadens poliskår inte får delta i evenemanget i år och fram till 2025 då man kommer att se över policyn på nytt.

Skälet är att man vill skapa ett ”safe space” för deltagarna. Man menar att polisen kan upplevas som hotfull och ibland farlig för de ”marginaliserade grupper” som är med i paraden.

Arrangören försöker också minimera polisens närvaro på plats. I stället tänker man förlita sig på privat säkerhetspersonal, ”community leaders” och frivilliga. Endast om det är absolut nödvändigt kommer man att be om hjälp från polisen.

Läs även: Tonåring sköts ihjäl under knivattack – amerikanska vänstern till nya angrepp på polisen

Läs även: Polis sköt ihjäl man med fel pistol – nya upplopp i USA

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag