Polisen satte diabetessjuk man i fyllecell

  • Måndag 4 aug 2014 2014-08-04
E-post 0

MALMÖ. Polisen hittade en man liggande på marken. Då mannen inte var kontaktbar tog de in honom för fylla. I själva verket var mannen diabetessjuk och hade drabbats av blodsockerfall, skriver Skånska Dagbladet.

Det var två poliser i Malmö som hittade mannen. Han låg på marken och kunde inte svara på deras frågor och eftersom de upplevde att han var berusad tog de med sig honom in till stationen. Mannen avvisiterades av arrestvakterna men trots att han hade en insulinpenna på sig reagerade ingen. Även den som har diabetes kan bli full, resonerade de, och förmannen beslöt att placera mannen i fyllecell för att nyktra till.

Efter en liten stund i cellen hade mannen piggnat till så pass att han kunde berätta för vakthavande befäl att han led av diabetes och hade fått diabeteskänning och nu behövde få i sig något sött. Efter att han fått ett glas mjölk var han på benen igen och arrestpersonalen insåg då att mannen inte var berusad överhuvudtaget.

Livshotande tillstånd

Polisen kritiserar nu förmannen, som man anser brustit i noggrannhet då han instruerat sin personal. Han borde ha förvissat sig om att de inte hittat något som kunde tyda på att mannen var sjuk.

En diabetessjuk som drabbas av insulinkänning kan bli yr, aggressiv och förvirrad. Om blodsockernivån fortsätter att sjunka förlorar man medvetandet, ett livshotande tillstånd som kräver omedelbar tillförsel av socker. Den drabbade mannen skriver i sin anmälan att han inte vågar tänka på vad som hänt om han hade lagt sig ner på britsen i cellen och riskerat att somna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag