Polisen söker vittnen till kvinnoöverfall i Sunne – vill inte lämna ut signalement

Sundsbron i Sunne. Bild: Public Domain.
  • Torsdag 30 maj 2019 2019-05-30
E-post 2541

SUNNE Två kvinnor har under helgen utsatts för ofredande och rån av en grupp unga män i Sunne i Värmland. Nu vill polisen ha hjälp med att identifiera männen – men man vill inte lämna ut något signalement.

På lördag kväll, mellan 22-tiden och midnatt, blev en kvinna förföljd av fyra män i tjugoårsåldern vid Sundsbron mot Torvnäs. När kvinnan började springa sprang männen efter och ”skrek nedsättande uttryck” enligt SVT. 

På söndag kväll runt 20-tiden blev en cyklande kvinna överfallen och rånad vid strandcaféet i Sunne. Tre män i 20-års-åldern kom över kvinnans ryggsäck och ett paket. Det är oklart om kvinnan skadades och händelsen rubriceras som personrån.

Läs även: Ljushårig och utan brytning – polisen ger ut signalement efter våldtäktsförsök

Nu söker polisen vittnen som kan ha sett något, eller som har uppgifter som kan hjälpa polisen att identifiera männen. Men man vill inte gå ut med något signalement.

– Vi har signalement men vi går inte ut med det, säger Stefan Wickberg, pressinformatör vid polisregion Bergslagen, till SVT.

Enligt Wickberg finns det likheter mellan de olika fallen men han betonar också att ”vi är inte tvärsäkra på något sätt”.

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag