Polisen ställer in nykterhetskontroller över hela landet

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 11 mar 2020 2020-03-11
E-post 726

SVERIGE På grund av oro för spridning av coronaviruset stoppar polisen nu alla planerade nykterhetskontroller i trafiken. Det rapporterar P4 Värmland.

Tidigare i veckan infördes ett tillfälligt stopp för rutinmässiga nykterhetskontroller i polisregion Bergslagen. Nu utökas det stoppet till att gälla i hela landet, enligt polisens nationella huvudskyddsombud Patrik Danielsson.

Det handlar alltså om planerade nykterhetskontroller där många bilister testas genom att blåsa i mätningsinstrumentet. Den som misstänks för rattfylleri måste dock blåsa precis som vanligt.

Enligt SVT:s direktrapportering har 356 personer hittills bekräftats smittade av coronaviruset i Sverige, flest i Region Stockholm.

På onsdagen höjde Folkhälsomyndigheten risknivån för spridning till mycket hög, och de som uppvisar symtom på förkylning uppmanas att avstå från sociala kontakter.

Läs mer: Nya rekommendationerna om corona: Undvik sociala kontakter om man är förkyld

Nu behöver vi din hjälp

Tycker du att det behövs ett alternativ till public service och de stora mediehusen?

Du kan göra skillnad.

Stöd Nyheter Idag genom att bli prenumerant för 69 kronor i månaden och då får du också allt PLUS-material.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag