Polisen tillbakavisar rykten om vapengömma på asylboende

Foto: Skärmdump
  • Onsdag 4 nov 2015 2015-11-04
E-post 233

KROKOM Polisen i Jämtland tillbakavisar påståenden om att en vapengömma under förra veckan ska ha hittats på ett asylboende i Jämtland. – Jag har inte hört några uppgifter om det från rätt håll, säger Jämtlandspolisens vakthavande befäl till Nyheter idag.

Det var igår kväll som sajten Avpixlat publicerade en spektakulär artikel om att en vapengömma hittats på ett asylboende i jämtländska Krokom. Upptäckten ska ha gjorts inne i ett pannrum på asylboendet i samband med att ett lokalt energibolag skulle läsa av mätarna på värmepannan.

”Det var inte fråga om ett litet jaktvapen utan flera riktiga skjutvapen enligt uppgiftslämnarna. De tillkallade då den lokala polisen som i sin tur kontaktade säkerhetspolisen”, skriver Avpixlat. Sajten påstår sig även ha pratat med ”Länspolismyndigheten i Östersund”, en myndighet som inte existerar.

När Nyheter Idag kontrollerar uppgifterna får vi veta att polisen i Jämtland inte känner till att någon sådan vapengömma påträffats.

– Jag har hört rykten om att det florerar i media, men jag har inte hört några uppgifter om det från rätt håll, säger Östersundspolisens vakthavande befäl Magnus Hamstig till Nyheter Idag.

– Jag vet ingenting om det och jag har inte hört att någon har hört något om det här inne i huset.

Inte heller Säkerhetspolisen säger sig känna till till uppgifterna om vapengömman på asylboendet.

Jan Sjunnesson, den Avpixlat-profil som skrivit artikeln, står dock på sig när Fria Tider ringer upp honom.

– Jag har bra källor men kan inte säga vilken typ av källor det är. Det är personer som sett vapnen framför sina egna ögon, säger han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag