Polisen tvingades ingripa mot journalister som störde Lisa Holms familj

Polisen höll presskonferens i Skövde med anledning av Lisa Holm. Foto: svtplay.se / Polisen
  • Lördag 13 jun 2015 2015-06-13
E-post 3190

SKÖVDE Under en direktsänd presskonferens berättade polisen om arbetet med att finna den försvunna 17-åringen Lisa Holm. – Vi har tvingats polisiärt hantera journalister som tagit sig in på Lisas anhörigas tomt, förklarade polisområdeschef Helena Trolläng under presskonferensen.

Klockan 13 hade polisen annonserat att en presskonferens skulle äga rum i Skövde och något försenat, ungefär vid 13.30 kunde SVT Rapport direktsända från Skövde. Det var inte mycket nytt som framkom om utredningen och polisen förklarar att de är knapphändiga med information som rör detaljer i händelsen med Lisa Holm som påträffats död.

Anledningen till att polisen är förtegna uppges bero på att man inte vill riskera att påverka vittnen. Enligt Trolläng har polisen mycket arbete framför sig och flera personer ska ytterligare höras med anledning av att Lisa Holm påträffats död.

– Det är ett otroligt svårt utredningsläge för oss eftersom det är gissningsvis ett grovt brott som begåtts, förklarade polisområdeschef Helena Trolläng under presskonferensen.

Polisen tvingades ”hantera” journalister som störde Holms familj

Under presskonferensen betonade Trolläng att flera frivilligorganisationer, framför allt Missing People, varit till stor hjälp. Däremot har journalister betett sig illa under tiden som polis och frivilliga arbetat med att hitta den eftersöka 17-åringen.

– Jag kan konstatera att vi under morgonen har tvingats polisiärt hantera journalister som har tagit sig in på Lisas anhörigas tomt i syfte att få höra, eller komma åt att få prata med Lisas familj, berättade Trolläng under presskonferensen.

Med anledning av journalisternas beteende mot familjen framförde polisen en stark vädjan om att låta Lisa Holms familj få vara ifred.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag