Polisen tystlåten om nattens våldsamma attack mot Rinkeby polisstation

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 7 aug 2018 2018-08-07
E-post 2131

STOCKHOLM Polisen är tystlåten om nattens våldsamma attack mot den polisstation som håller på att byggas i Rinkeby. En bil forcerade en grind och sattes sedan i brand inne på området. Samtidigt attackerades väktare med stenkastning och bangers av maskerade män.

Den polisstation som håller på att byggas i Rinkeby utsattes för en regelrätt attack natten mot tisdagen. Klockan 01.31 larmas polis efter att en bil forcerat grindarna in till fastigheten. Väl där sätts bilen i brand. När väktare anländer till platsen utsätts de för stenkastning och får även bangers kastade emot sig av maskerade gärningsmän.

Ingen väktare skadades fysiskt, däremot hade räddningstjänsten problem med att släcka bilen då det fanns bangers i den vilket försvårade släckningsarbetet på grund av explosionsrisk.

Platsen har spärrats av polisen har inlett en förundersökning om mordbrand. Nyheter Idag har talat med Lars Byström, presstalesman vid Stockholmspolisen för att fråga om det finns övervakningsfilmer på nattens attack. Men sådan information vill polisen i nuläget inte dela med sig av.

— Den typen av information, om det finns eller inte, det brukar vi hålla för oss själva. Vi brukar inte berätta för eventuella gärningsmän vad vi har eller inte, säger han.

Men ni har något att gå på för att utreda det här?

— Det får vi hoppas. Det är därför vi spärrade av för teknisk undersökning och sedan försöker vi hitta vittnen och annat.

Ej heller vill inte Byström ge någon kommentar om vad motivet till attacken kan vara. ”Det är alltid svårt att säga”, konstaterar han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag