Polisen utreder våldtäkt vid skola – ”väldigt känsligt”

Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 19 jun 2019 2019-06-19
E-post 333

EKSJÖ En kvinna har anmält att hon blev våldtagen nära en skola i Eksjö någon gång under kvällen eller natten till onsdagen. Polisen är förtegen om ärendet och kallar det ”väldigt känsligt”.

Polisens presstalesperson Thomas Agnevik berättar att den utsatta kvinnan har fått sjukvård och blivit undersökt av läkare. Polisen har under natten jobbat vid den förmodade brottsplatsen som ligger i närheten av Storegårdsskolan i centrala Eksjö. Avspärrningarna hävdes vid 11-tiden på förmiddagen.

Är det ett överfall det handlar om?

– Om du vill ha den officiella versionen så är svaret att jag inte vet, för det är inte tillräckligt utrett och så. Men om du vill veta vad jag tror så får jag inte den känslan faktiskt, säger Thomas Agnevik.

Varför inte?

– Det kan jag inte gå in på, men jag får inte den känslan. Det finns vissa uppgifter som tyder på att det inte skulle vara så, kan jag väl säga, men något närmare vill jag inte gå in på. Det här är ju ett väldigt känsligt ärende och vi har inte fått tag i någon misstänkt, så jag måste vara väldigt, väldigt försiktig så att vi inte förstör den här utredningen eller påverkar den ens.

Varför är det så känsligt?

– Den här typen av ärenden som är otroligt integritetskränkande är ju väldigt svåra för de drabbade att genomgå, den här rättsprocessen. Sedan har vi inte heller fått tag i någon misstänkt person och allt jag säger kan ju hjälpa en misstänkt person att göra saker så att den inte blir fälld.

Polisen har ingen misstänkt gärningsman i nuläget och har heller inga signalement att gå på så vitt Thomas Agnevik vet.

Läs även: ”Ensam hemma” i verkligheten – 11-åring med machete jagade bort inbrottstjuvar

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag