Polisen utsatta för stenkastning mitt under terrordramat

Polisen arbetade i Stockholm hela natten efter dådet. Foto: Roger Sahlström
  • Lördag 8 apr 2017 2017-04-08
E-post 8824

STOCKHOLM Samtidigt som polis arbetade intensivt med terrordramat blev en polispatrull utsatta för stenkastning bara tjugo minuter ifrån den plats där den misstänkte terroristen greps. – När patrullen passerar blir de utsatta för stenkastning, bekräftar Kjell Lindgren, presstalesman hos polisen i Stockholm.

Fredagskvällen kännetecknades av en intensiv jakt på den misstänkta terroristen som låg bakom dramat där fyra människor dödats och ett 15-tal skadats. Under kvällen kunde en misstänkt gärningsman gripas av polis i Märsta i norra Stockholm. Men polisen hade mer än bara jakten på terroristen att hantera.

Strax efter midnatt, bara 20 minuter från Märsta där den misstänkte terroristen greps, utsattes en polisbil för stenkastning i den norra Stockholmsförorten Tensta. Det bekräftar Stockholmspolisens presstalesman Kjell Lindgren för Nyheter Idag.

– När patrullen passerar blir de utsatta för stenkastning. Adressen ska vara Tenstagången. Varken fordon eller konstaplar skadades, säger han.

Händelsen uppmärksammas även på Instagram av en polis som är djupt upprörd över det som hände i Tensta.

”Under natten blev kollegor utsatta för stenkastning i Tensta, mitt under pågående terrorinsats! En del människor kommer verken förstå eller lära dig. Till terrorn vill jag bara säga en sak, dra åt helvete, på ren svenska! Tankar går till alla drabbade på alla sätt och vis! Be inte för Sverige, stå upp för Sverige, kriga för sverige och stupa för sverige!” skriver polismannen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag