Polisen vädjar efter iakttagelser från skottlossning i Göteborg

Polisen söker tips från händelsen i Majorna, Göteborg. Bilden är ett montage. Foto: Google Maps
  • Söndag 8 feb 2015 2015-02-08
E-post 38

GÖTEBORG Nu går polisen ut på sin hemsida och vädjar till allmänheten om tips och iakttagelser från en skottlossning som ägt rum på lördagskvällen på Karl Johansgatan vid Jaegerdorfsplatsen i Göteborg.

Under lördagskvällen vid 21:20-tiden skjuts två män i sin bil när den stod i mittenfilen vid rödljusen, västlig riktning på Karl Johansgatan, strax intill hållplatsen Jaegerdorfsplatsen, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen uppger att det var en svart BMW 5-serie av sedanmodell. Göteborgsposten skriver att båda männen, som är mellan 20 och 25 år, ska ha blivit skjutna i huvudet. Båda har blivit opererade i huvudet under natten mot söndagen och deras tillstånd är allvarligt.

Kan vara gängrelaterat

Enligt Göteborgsposten finns det även indikationer på att händelsen är gängrelaterad. Under lördagskvällen fick polis bevaka ingången till Sahlgrenska sjukhuset efter att ett 50-tal personer kommit till platsen. Det ska ha varit anhöriga och vänner till de skjutna personerna, och polisen uppger för Göteborgsposten att det var stökigt på platsen.

Nu efterlyser polisen tips från allmänheten. Om du gjort några iakttagelser som kan sättas i samband med händelsen under lördagskvällen uppmanas du att höra av dig till polisen på telefon 114 14.

– Vi vet ännu inte hur skjutningen gick till, om det skedde från en bil eller om det var en fotgängare, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg till Göteborgsposten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag