Polisen vädjar om hjälp med att hitta 89-årige Bengts mördare

Det var på denna parkering, utanför Lidl i Eskilstuna, som 89-årige Bengt mördades förra fredagen. Foto: Google Maps/Polisen
  • Torsdag 10 Dec 2015 2015-12-10
E-post 183

ESKILSTUNA Polisen gick under torsdagen ut med en vädjan till allmänheten om hjälp med att hitta 89-årige Bengt Bergmans mördare. Bengt mördades förra fredagen på Lidls parkering vid Domaregatan i Eskilstuna.

Bengt hittades sent på kvällen den 4 december mycket svårt misshandlad i sin egen bil, en svart Kia Ceed av 2008 års modell, som stod parkerad på Lidls parkering. Han avled senare av sina skador, skriver Eskilstunakuriren.

Under torsdagen gick polisen, efter godkännande från hans anhöriga, ut med en bild på Bengt som man hoppas ska förmå någon att träda fram med uppgifter om 89-åringens sista timmar i livet.

En anonym tipsare uppges dessutom ha hört av sig till polisen med intressanta uppgifter om ett gäng killar som pratat om en misshandel.

– Det är en tipsare som ringt in och berättat att personen överhört ett samtal mellan några ynglingar som uttryckt sig på det viset att ”fan vad stryk han fick”. Vi vill komma i kontakt med tipsaren så att vi antingen kan binda det till den här händelsen eller utesluta det, säger Lars Franzell, chef för grova brott på Eskilstunapolisen, till Fria Tider.

Misshandeln av Bengt Bergman rubricerades till en början som grovt rån då polisen tror att han rånats på sin plånbok eftersom han inte hade den på sig när han hittades. Efter att han avlidit av skadorna utreds nu händelsen som mord.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag