Polisen: ”Vi misshandlar, våldtar och mycket mer”

En polis i farten. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 14 apr 2015 2015-04-14
E-post 115

SÖDERTÄLJE Det fanns nog de som satte kaffet i halsen när polisen i Södertälje skrev en statusuppdatering på Facebook. ”Utöver det gör vi mängder med andra viktiga saker, vi griper gärningsmän misshandlar, våldtar och mycket mer. Det ena utesluter inte det andra”, stod att läsa på Södertäljepolisens Facebooksida.

Det blev en minst sagt besynnerlig statusuppdatering när Södertäljepolisen skulle berätta om sin verksamhet. I ett inlägg som handlar om att lagföra unga mopedförare som inte följer reglerna blev statusuppdateringen på Facebook snabbt en snackis.

”Vi har många viktiga funktioner i samhället. Att göra vad vi kan för att unga mopedförare inte ska vara inblandade i mopedolyckor är en av dom”, inledde polisen sitt inlägg.

”Vi misshandlar, våldtar och mycket mer”

Men längre ner i inlägget blev det en märklig formulering som fick polisens följare på Facebook att reagera. Södertäljepolisen skulle förklara att det gör många mer saker än att bara jaga mopedförare och då stod det såhär.

”Utöver det gör vi mängder med viktiga saker, vi griper gärningsmän misshandlar, våldtar och mycket mer”.

Givetvis menade inte polisen att de på riktigt misshandlar och våldtar, utan det blev fel när de skulle skriva inlägget. Senare korrigerades inlägget och polisen lade även upp en förklaring till fadäsen.

Tryckfelsnisse / autocorrect har varit i farten. Jag blev precis uppmärksammad på att det blivit väldigt fel i ett svar som skrivits här på sidan. Ett ord har fallit bort i en mening och ändrat hela meningen till något helt annat. Detta skall nu vara åtgärdat. /Calle, polis i yttre tjänst”, står att läsa i ett senare inlägg på Facebooksidan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag