Polisens egna ord om Lisa Holm: ”Skakar och gråter bakom ett uthus”

Nu talar polisen "Sara" ut på Facebook om fallet Lisa Holm. Bilden är ett montage. Foto: Polisen / Privat
  • Söndag 14 jun 2015 2015-06-14
E-post 989

VÄSTERGÖTLAND Nyheten om att Lisa Holm hittats död har skakat hela Sverige och knappast lämnar någon oberörd. Nu berättar polisen själva på Facebook om känslorna och hur beskedet togs emot när de fann Lisa Holms kropp. ”En stor vältränad man vars rygg det står Polis på sitter och skakar och gråter bakom ett uthus”, skriver polisen östra Skaraborg på Facebook.

Nu talar polisen östra Skaraborg själva ut om känslorna efter att Lisa Holm hittats död. I ett inlägg på Facebook beskriver de hur beskedet togs emot och de fortsätter vädja till medier att låta familjen få vara ifred, något som de tidigare poängterat under en presskonferens.

Nedan kan du läsa hela inlägget som polisen postade på Faceook

En stor vältränad man vars rygg det står Polis på sitter och skakar och gråter bakom ett uthus. En vitblek tekniker stirrar hålögt ut i tomma intet och en hundförare har borrat in sitt ansikte i hundens päls. Platsen är Kinnekulle och för en stund sedan har beskedet om Lisa kommit.

Att beklaga sorgen till Lisas nära och kära känns så ynkligt i sammanhanget. Man önskar man kunde göra något mer. För några år sedan mötte jag en person som förlorat sin fru. Han berättade då att det var så oerhört tungt att ta sig ut den första tiden. Anledningen var att han hade svårt att se hur människors liv bara fortsatte, som om ingenting hade hänt. Han kunde liksom inte ta in, att inte hela världen stannade i hans sorg.

Men i Lisas fall har verkligen hela Sverige stannat upp. Alla har berörts och lamslagits av denna händelse. Denna fruktansvärda handling som ingen av oss kommer att glömma. På bussen, på torget, hos frisören, överallt har det pratats om Lisa. Allas önskan och böner har varit att hon skulle hittas vid liv. Det gjorde hon inte, vilket är djupt beklagligt.

Men någonstans i all denna bedrövelse finns något varmt. Allt detta engagemang som visat sig. Alla tusentals frivilliga som letat på plats och brytt sig. Alla de som erbjudit sin hjälp i sökandet på olika sätt. Aldrig någonsin har vi upplevt något liknande och vi vill framföra ett varmt tack till er alla.

Igår vajade flaggorna på halv stång vid polishuset och i natt lyste det vackert med ljus på Hertig Johans Torg i Skövde. Samtidigt fortsätter vi vårt omfattande utredningsarbete, för att få klarhet i vad som egentligen hände.
Alla våra tankar går naturligtvis till Lisas nära och kära och vi vill vädja till media att visa familjen respekt och låta dem få sörja i fred.

/Sara

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag