Polisens helikopter jagade våldtäktsmän som gav sig på fem tonårstjejer i Solna

Arkivbild. Foto: Mattias Albinsson
  • Lördag 10 okt 2015 2015-10-10
E-post 1158

STOCKHOLM. Fem tonårstjejer i Solna utsattes igår kväll för bland annat våldtäkt och sexuellt ofredande av en grupp unga våldtäktsmän. Stockholmspolisen satte in helikopter i jakten på gärningsmännen och lyckades under natten gripa två av dem.

Det var i samband med att de fem flickorna, som är mellan 15 och 17 år gamla, var på väg hem från en fest sent på kvällen som de överfölls av ett gäng unga män. Enligt polisen blev flickorna misshandlade, sexuellt ofredade och utsatta för såväl våldtäkt som försök till våldtäkt.

– Jag vet inte i vilken omfattning var och en utsattes, jag har inte de uppgifterna. Någon blev utsatt för trakasseri, någon annan för våldtäkt, säger Stockholmspolisens presstalesman Albin Näverberg till Nyheter Idag.

En intensiv jakt inleddes efter våldtäktsmännen där bland annat en polishelikopter deltog.

– Det var en helikopter uppe i samband med det här. Vad den haft för uppgift vet jag inte, men jag ser att de var uppe med helikopter.

Två unga män greps under natten och de är nu anhållna misstänkta för bland annat våldtäkt. Men Näverberg säger att det kan bli aktuellt med fler gripanden.

– Polisen utesluter inte att det kan finnas fler gärningspersoner så det kan bli fler gripanden, säger han.

Under lördagen håller polisen förhör med både de fem utsatta tonårstjejerna och de två anhållna männen, som även de uppges vara mellan 15 och 17 år gamla.

– Polisen ska hålla förhör med de misstänkta tillsammans med föräldrar och socialtjänst eftersom de är minderåriga, säger Näverberg.

Han vill däremot inte kommentera om de två misstänkta våldtäktsmännen är kända av polisen sedan tidigare.

– Nej, det kan jag inte kommentera, säger han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag