Polisens terrorvarning – högsta beredskap inför VM-finalen

Högsta beredskap råder i Frankrike. Foto: Flickr
  • Söndag 15 jul 2018 2018-07-15
E-post 273

PARIS Polisen i Frankrike har gått ut med en skarp terrorvarning inför VM-finalen mellan Frankrike och Kroatien. 110 000 poliser har engagerats och dessutom kommer Eiffeltornet att stängas ner, skriver Sunday Express.

Polischefen i Paris, Michel Delpuech, varnar att landet inte får tappa sikte på det verkliga och pågående terrorhot som riktas mot Frankrike av olika islamistiska grupperingar. Som ett resultat kommer extrainsatt polis, antiterror-specialister och ambulanspersonal att aktiveras inför VM-finalen mellan Frankrike och Kroatien.

– Vi gör allt i vår makt så att inget ska störa ordningen, trots ett terrorhot som kvarstår på högsta nivå, säger inrikesminister Gérard Collomb, enligt Sunday Express.

Runt 12 000 poliser och 3 000 räddningsarbetare kommer att bevaka den franska huvudstadens gator och förorter under söndagen. Polischef Michel Delpuech utlovar även 2 000 specialutbildade antiterror-specialister.

– Vi får aldrig glömma att vi lever i en tid då terrorhot är en verklighet. Ett hot som kommer inifrån. Vår uppgift är att se till att allting sker problemfritt, säger Delpuech.

Eiffeltornet kommer av säkerhetsskäl att stängas ner på grund av sin närhet till Champ de Mars-parken, där omkring 90 000 fans väntas följa VM-finalen.

Över 250 människor fallit offer

Inte bara i Paris råder högsta beredskap, terror-rekommendationen gäller över hela Frankrike. Sammantaget har 110 000 poliser och säkerhetspersonal kallats in och fått särskilda instruktioner av inrikesdepartementet inför eventet.

Totalt har över 250 människor fallit offer för islamistisk terrorism i Frankrike.

Matchen börjar klockan 17.00 och sänds på SVT1.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag