Polisens uppmaning på lördagen: Undvik centrala Stockholm

Poliser på Drottninggatan efter attacken. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 8 apr 2017 2017-04-08
E-post 0

STOCKHOLM Polisen uppmanar allmänheten att undvika besök i centrala Stockholm till följd av dådet som inträffade under fredagseftermiddagen. Det meddelar myndigheten på sin hemsida under lördagen.

”Polisen uppmanar allmänheten att undvika att besöka centrala Stockholm till följd av trafikstörningar, avspärrningar och att efterarbete från fredagens händelse pågår”, skriver myndigheten på sin hemsida. Samtidigt dras kollektivtrafik med stora förseningar efter att under gårdagen helt stängs ner i Stockholm.

– Har man möjlighet att undvika centrum som är det bra. Brottsplatsen är fortfarande avspärrad, exakt var de avspärrningarna går kommer man bli varse, men det är Drottninggatan som berörs. Det kan leda till trafikrubbningar, säger Lars Byström på Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Under fredagen tvingades ett stort antal människor i centrala Stockholm att bege sig hem till fots efter att myndigheter stängt ner all kollektivtrafik. Samtidigt startades initiativ i sociala medier där människor öppnade upp sina hem för de som blev fast i staden.

Ett antal butiker och restauranger på Drottninggatan kommer hålla stängt under lördagen. Även varuhuset Åhléns kommer vara stängt under dagen. Däremot håller Kulturhuset öppet och Stadsteatern, rapporterar Aftonbladet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag