Poliser attackerade i Fittja – Fick uppsöka sjukhus

Poliser i Fittja centrum. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 19 nov 2016 2016-11-19
E-post 648

STOCKHOLM Två poliser tvingades åka till sjukhus efter att de blivit attackerade i Fittja centrum på fredagskvällen. Någon eller några har kastat ”bangers” mot fotpatrullen och smällarna landade så pass nära poliserna att det förelåg risk för hörselskador.

Klockan 20.49 på fredagskvällen blir två poliser attackerade i Fittja centrum i södra Stockholm. Någon eller några hade kastat så kallade ”bangers”, alltså en kraftigare variant av smällare, som hade landat och briserat mycket nära poliserna. Det berättar Eva Nilsson vid Stockholmspolisens regionledningscentral för Nyheter Idag.

– De fick åka och göra hörselkontroll. Det ringde i öronen på dem, för det smällde så pass nära, säger hon.

Händelsen har inte föregåtts av någon social oro eller någon utryckning från blåljuspersonal, utan händelsen ska ha inträffat vid vanligt rutinarbete en fredagskväll.

– Det var en fotpatrullering i Fittja centrum som var ute och gick.

Fittja är ett av de områden i Stockholm som länge haft problem med bilbränder, rån och annan brottslighet. Området räknas som ett av Sveriges utanförskapsområden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag