Poliser attackerade med sparkar, slag och flaskor i Rinkeby: ”Inte jätteovanligt, tyvärr”

Polis i Rinkeby. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Lördag 11 feb 2017 2017-02-11
E-post 787

STOCKHOLM Sparkar, slag samt flaskor och glas som kastas var vad som väntade en polispatrull som arbetade i Rinkeby på fredagskvällen i samband med en personkontroll. Tre poliser fick uppsöka vård efter attacken. – Det händer nu och då i länet att vi blir attackerade på ett eller annat sätt. Det är inte jätteovanligt, tyvärr, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Under fredagkvällen utförde polisen en personkontroll utomhus vid Stavbygränd i centrala Rinkeby som höll på att sluta mycket illa. En rad personer anslöt till platsen och gick till attack. Nyheter Idag har talat med Eva Nilsson vid Stockholmspolisens regionledningscentral och hon berättar att det började med ett helt vanligt rutinärende.

– Det fanns folk runt omkring och sen var det någon som lade sig i och sen kom det ut någon från en restaurang eller vad det var för något, som också lade sig i.

Situationen eskalerade. Poliserna på platsen blev attackerade med slag, sparkar och fick flaskor och glas kastade emot sig. På polisens hemsida uppges att det var ett större antal personer som var delaktiga i attacken.

Tre personer greps för attacken och fördes till en polisstation, misstänkta för våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och främjande av flykt. Det har även gjorts en anmälan om arbetsskada eftersom attacken inträffade när poliserna var i tjänst.

– Det händer nu och då i länet att vi blir attackerade på ett eller annat sätt. Det är inte jätteovanligt, tyvärr.

– Det är allvarligt varje gång det händer.

Tre poliser har fått uppsöka sjukvård för kontroll av skador, berättar polisen på sin hemsida.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag