Poliser misshandlades i Örebro – fick uppsöka sjukhus

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 25 jan 2017 2017-01-25
E-post 806

Slag och sparkar mötte polisen när de genomförde en rutinkontroll av en personbil på måndagskvällen. Bägge poliser fick uppsöka vård på sjukhus.

När polisen genomför en fordonskontroll på måndagskvällen får de motta slag och sparkar. Två bröder misstänks för attacken där en av bröderna försökte frita den andra brodern. Det rapporterar Nerikes Allehanda.

– Då får poliserna motta både slag och sparkar, säger Jens Hedenborg, gruppchef på lokalpolisområde Örebro till Nerikes Allehanda.

Bröderna springer sedan från polisen varav den yngre grips kort därefter. Den äldre brodern barrikaderar sig i en lägenhet men grips av polis en dryg timme senare.

En av poliserna fick en fraktur i handen, den andra fick sår och blåmärken.

– Det är klart att det är allvarligt, inga tvivel om det. Vi har fått två skador på våra egna så det är såklart allvarligt.

Den äldre brodern anhölls för misstänkt våld mot tjänsteman, förgripelse mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Den yngre anhölls för förgripelse mot tjänsteman och våldsamt motstånd varav han släpptes på fri fot efter förhör.

Enligt polisen ska bröderna inte vara hemmahörande i Örebrotrakten och hur det kom sig att de hade tillgång till lägenheten var för polisen under tisdagen ännu okänt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag