Poliser på väg från jobbet trakasserade

Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 9 okt 2019 2019-10-09
E-post 473

BOTKYRKA Poliser på väg till och från jobbet har flera gånger blivit trakasserade i Tumba centrum, rapporterar Mitt i. Senast ska det ha inträffat i lördags kväll, och polisen har upprättat en anmälan om förgripelse mot tjänsteman efter händelsen.

– Det finns en tendens att en del unga vuxna beter sig utåtagerande och inte inom ramarna, säger Andrés Munoz, koordinator på Botkyrkapolisen, till Mitt i.

Enligt Munoz ska ingen polis ha blivit fysiskt attackerad.

– Det ropas okvädesord och är mer av förtäckta hot. Saker som är svåra att greppa. De är ganska många och min uppfattning är att de upplevelser sig vara anonyma i grupp och då fular de sig, säger Munoz.

Botkyrkapolisen har nu ökat sin närvaro i Tumba centrum, och enligt Munoz beror det inte bara på händelser som den i lördags kväll.

– Det är inte bara för den här händelsen utan för att öka tryggheten i centrum. Det är en del ungdomar som rört sig i centrum och närområdet utan något riktigt mål och då kan det bli friktioner. Både dem emellan och med andra i centrum, säger Munoz.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag