Poliser slår brandmän med batong – Hundratals skadade i Katalonien

  • Söndag 1 okt 2017 2017-10-01
E-post 326

SPANIEN Videobilder visar hur kravallutrustade poliser slår brandmän med batonger mitt under kaoset där den spanska regeringen försöker avbryta Kataloniens omröstning om självständighet. Samtidigt rapporteras över 460 skadade personer hittills under söndagen.

Situationen i Katalonien i nordöstra Spanien håller på att spåra ur totalt. Tusentals katalaner har planerat att rösta för ett självständigt Katalonien under söndagen där Barcelona är den största staden i regionen. Men omröstningen står i strid med Spaniens konstitution menar en spansk domstol och har därför förklarats illegal.

Under lördagen demonstrerade också tusentals motståndare till självständighet i Barcelona. Även tusentals skolor spärrades av, lokaler som tänkt att användas under söndagen som vallokaler. Och under söndagen, när tusentals människor går för att rösta, har poliser gått in med våld för att avbryta omröstningen. Nyheter Idag har tidigare under söndagen publicerat en video som visar hur polisen skjuter gummikulor mot civila.

I sociala medier publiceras mängder med videobilder som visar våldet från spansk polis. Ett av dessa klipp visar hur brandmän står på samma sida som civila som vill rösta i valet. Samtidigt går svartklädda kravallutrustade poliser till attack mot brandmännen med batonger.

https://twitter.com/JulianAssange/status/914472222965805056

Hittills har 460 personer skadats i kaoset som just nu utspelas i Katalonien, enligt Barcelonas borgmästare.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag