Poliser utsatta för mordförsök – Körde mot dem med bil

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 15 aug 2017 2017-08-15
E-post 1154

HULTSFRED Två poliser blev utsatta för ett mordförsök under tisdagseftermiddagen i Hultsfred. En gärningsman backade med bilen mot poliserna men träffade istället en stolpe. Händelsen föregicks av tumult på ett socialkontor varpå polis tillkallades.

Klockan 14.25 larmas polis till ett socialkontor i Hultsfred. På platsen är en familj stökig och vägrar lämna lokalen. På plats möter poliser en hotfull man samt ytterligare en man som lägger sig i, berättar polisen på sin hemsida. I samband med att ett tumult uppstår försöker en av männen tillgripa polisens OC-spray, i dagligt tal kallat pepparsprej. Männen lämnar lokalerna varav en springer iväg och den andre hoppar in i en bil.

Mannen som nu sitter i en bil försöker backa över poliserna, men kör istället in i en stolpe. Nyheter Idag har talat med Anna Göransson vid polisens regionledningscentral Syd och hon berättar att poliserna som tur var klarade sig oskadda.

– Det är klart att det är en allvarlig situation när någon försöker backa på poliser, säger hon.

Ytterligare polispatruller kallades till platsen och senare kunde mannen som försökt backa på poliser att gripas efter en sammanstötning mellan en polisbil och den bil mannen färdades i. Både mannen som körde bilen samt den andra mannen som sprang från lokalerna vid socialkontoret är gripna.

– En av de här männen är anhållen nu av åklagare, konstaterar Göransson i telefonen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag