Polishunden Attack fick fast våldtäktsman utanför Uppsala

Foto: Google Maps/Polisen
Foto: Google Maps/Polisen
  • Torsdag 20 jul 2017 2017-07-20
E-post 9269

UPPSALA Polishunden Attack, som i helgen blev rikskändis efter att ha hittat en försvunnen sexårig flicka i skogen, har blivit hjälte – igen. Igår kväll lyckades han spåra upp en våldtäktsman i Lövstalöt utanför Uppsala.

Det var i helgen som sexåriga Ellenor Natander försvann i Blacksås naturreservat utanför Hudiksvall. Polishunden Attack skickades ut i skogen och lyckades hitta flickan välbehållen och vid liv, tolv timmar efter att hon försvunnit. Attack blev omedelbart rikskändis och hyllad som hjälte i media.

Nu har han gjort det igen. Igår kväll spårade Attack upp en våldtäktsman i Lövstalöt norr om Uppsala. Polisen hade strax efter klockan sex på kvällen larmats till det lilla samhället med anledning av en hotfull tonårspojke som befann sig i en familjs trädgård.

– När polisen kom dit hade han något sågblad i handen och uppträdde hotfullt mot polisen, berättar polisens presstalesman Christer Nordström för Nyheter Idag.

Enligt Nordström finns det någon form av tidigare relation mellan pojken och den familj vars trädgård pojken befann sig i.

Efter att ha hotat patrullen försvann pojken springandes från platsen. Polishunden Attack fick i uppdrag att spåra förövaren och lyckades hitta honom i en bastu i en intilliggande fastighet där han försökte gömma sig.

Pojken, som enligt polisen är i 16-17-årsåldern, är nu anhållen och sitter i arresten på polishuset i Uppsala.

Misstänks för våldtäkt

Sedan gårdagen har det framkommit fler misstankar mot tonårspojken.

– Han greps misstänkt för hot mot tjänsteman, men under utredningens gång har det även uppstått en misstanke om våldtäkt. Den ska ha skett vid en annan tidpunkt och på en annan plats, berättar Nordström.

– Det finns en viss bekantskap mellan offer och misstänkt här, fortsätter han.

Nordström vill inte kommentera våldtäktsärendet eller om den har något samband med den familj som utsattes igår. Han berättar också att pojken så vitt han känner till inte är känd av polisen sedan tidigare.

Enligt Christer Nordström är den tonårige förövaren inte ett så kallat ensamkommande flyktingbarn.

Natten till idag arbetade Attack fortfarande och lyckades hitta en autistisk person som försvunnit i Husby-Långhundra som ligger mellan Uppsala och Knivsta.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag