Polishuset i Helsingborg utsatt för bombdåd

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 18 okt 2017 2017-10-18
E-post 251

HELSINGBORG Polishuet i Helsingborg har utsatts för ett bombdåd under natten mellan tisdagen och onsdagen. Entrén till huset har sprängts sönder. Smällen var så kraftig att rutor på närliggande byggnader briserade.
– Det här är en extraordinär händelse och ett angrepp mot rättsväsendet, säger Anna Göransson, presstalesperson i polisregion Syd

Polishuset i Helsingborg har under natten mellan tisdagen 17 oktober och onsdagen 18 oktober utsatts för bombdåd. Entrén till polishuset har sprängts sönder. Explosionen var så kraftig att också ett 30-tal fönster på briserade på byggnaden mittemot.

Ingen person har skadats i bombattacken.

– Det här är en extraordinär händelse och ett angrepp mot rättsväsendet, säger Anna Göransson, presstalesperson i polisregion Syd till Helsingborgs Dagblad.

Även Sveriges justitie- och inrikesminister, Morgan Johansson, kallar bombattacken för ett allvarligt angrepp mot rättsväsendet.

Bombdådet är klassat som en ”särskild händelse”

Explosionen ska enligt Helsingborgs dagblad, ha hörts ändå till Bjuv och Landskrona.

Polisen håller presskonferens om händelsen klockan 10:30.

Har du bilder från händelsen som vi kan använda? Mejla oss!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag