Polisinsatser i Västervik och Norrköping – polis sköt varningsskott

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 9 feb 2021 2021-02-09
E-post 120

VÄSTERVIK/NORRKÖPING Under måndagen grep polisen fem män under två olika ingripanden i Västervik och Norrköping kommun. De fem männen sitter nu anhållna för grovt vapenbrott och två av dem är dessutom misstänkta för grovt narkotikabrott.

På måndagen kunde polisen genomföra två olika gripanden av fem personer i Västervik och i närheten av Norrköping. Detta efter att ha påträffat ett flertal vapen och narkotika, rapporterar polisen.

Under insatsen i Västervik avfyrade en polis ett varningsskott. Enligt polisen var det ingen som tog skada av varningsskottet. Trots det kommer agerandet vid varningsskottet att utredas enligt rutin av särskilda utredningar.

Varför polisen avlossade ett varningsskott kan polisens presstalesperson Robert Loeffel inte svara på.

– Jag vet inte detaljerna runt det. Men av någon anledning kände han sig tvingad att göra det, säger Loeffel till Nyheter Idag.

De gripna männen är enligt polisen i åldrarna 25-50 år och är anhållna för grovt vapenbrott. Två av männen är dessutom misstänkta för grovt narkotikabrott. Om männen kan kopplas till någon brottsorganisation kan inte polisen svara på.

– Det är för tidigt att säga, det får utredningen visa, säger Robert Loeffel.

Polisen utesluter inte att fler kan komma att gripas till följd av utredningen.

Läs även: Ökning av anmälda barnvåldtäkter under 2020

Läs även: Familj pistolrånad i sitt hem

Bli prenumerant

Gillar du det vi gör?

Till skillnad från många traditionella medier och numera även en rad alternativa medier tar Nyheter Idag inte emot presstöd. Det betyder att vi finansieras av de som läser oss och ser ett värde i det vi gör.

Om du vill hjälpa oss att fortsätta, bli PLUS-medlem och få samtidigt tillgång till all vår journalistik.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag