Polismannen blödde kraftigt från huvudet: ”Man hörde smällarna över radion”

  • Fredag 2 jun 2017 2017-06-02
E-post 390

STOCKHOLM ”Det var väldigt dramatiskt”, berättar en polis som hörde dramatiken över radion när kolleger jagade de misstänkta rånarna i Akalla på fredagen. En polisman blev skadad och blödde kraftigt från huvudet, berättar en källa inom polisen för Nyheter Idag.

När polis larmades till Akalla med anledning av ett väpnat rån mot ett växlingskontor på fredagen fick en polispatrull syn på flyktbilen i närheten av Järvafältet. När polisen följer efter sammanstöter polisbilen med flyktfordonet vid en cykelväg, varav flyktfordonet hamnar på taket och polisbilen lägger sig på sidan. Vid framrutan, precis vid passagerarplats, stöter polisbilen i en stor sten.

Nyheter Idag har talat med källa inom Stockholmspolisen som hörde dramatiken över radio.

– Man hörde på radion att det blev en kollision. Och sen hörde man ganska direkt efter att de behöver tre ambulanser. Man hörde smällarna över radion när de krockade, säger poliskällan.

– Det första som sades var från patrullen som kom någon sekund efter, att de behövde tre ambulanser. De som låg i polisbilen, som var på taket, svarade inte.

Kommunikationscentralen ropade flera gånger: ”De svarade aldrig”

Det var många poliser som hörde dramatiken över radio och de förstod genast allvaret. Ett rejält polispådrag kallades ut till Akalla, samtidigt försökte kommunikationscentralen få kontakt med poliserna i den polisbil som låg på taket. Men något svar kom aldrig, berättar poliskällan.

– Det är väldigt dramatiskt. Speciellt när man sitter och lyssnar och inte får kontakt. Kommunikationscentralen ropade på dom flera gånger, men de svarade aldrig.

En polisman visade sig vara skadad, men ingen som var inblandad i dramat ska ha skadats allvarligt.

– Han blödde kraftigt från huvudet. Men han ska ha klarat sig rätt bra. Polismannen åkte iväg i ambulanshelikopter. Alla fördes till sjukhus, även de tre som är gripna.

Polisen rubricerar händelsen vid växlingskontoret som grovt rån, men har även senare utökat brottsmisstanken med försök till mord. Detta med anledning av skottlossning som ägt rum inne på växlingskontoret. Förutom den polisbil som låg på takel bärgades ytterligare en polisbil från platsen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag