Polisstation på Södermalm utrymd efter larm om misstänkt farlig burk

Polisen
Genrebild
  • Tisdag 17 Nov 2015 2015-11-17
E-post 50

STOCKHOLM Polisstationen på Södermalm i Stockholm utrymdes under eftermiddagen idag sedan en man kommit in på stationen med ett misstänkt farlig burk. – Han hade fått den i posten och tyckte att den verkade farlig, det är en liten plastburk, säger polisens presstalesman Carina Skagerlind till Nyheter Idag.

Det var vid halv fem-tiden på eftermiddagen som en man kom in i receptionen på polisstationen med en burk.

– Han hade fått den i posten och tyckte att den verkade farlig, det är en liten plastburk, säger polisens presstalesman Carina Skagerlind till Nyheter Idag.

– En första bedömning är att det här inte är farligt alls, men vi måste alltid vidta rutiner, fortsätter hon.

Polisstationens reception tvingades stänga och utrymdes, nu ska polisen försöka ta reda på vad det är för burk mannen kom in med. Man tror däremot inte att burken innehåller något farligt.

– Det är ju inget misstänkt föremål på det sättet att det ska explodera, utan det är bara vad är det i det här föremålet? Det vet vi inte, säger Skagerlind.

– Det kan vara ingenting. Första bedömningen är att det inte är farligt.

Skagerlind berättar att hon inte känner till om det finns någon hotbild mot den man som kom in med burken, men att polisen ändå tror att mannen kan ha haft anledning att vara orolig.

– Den här personen kanske upplever sig hotad, jag vill inte gå in på mer om det, säger hon.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag