”Politikerlajvare” – häftiga reaktioner efter Centerpartiets besked om att låta 9 000 afghaner stanna i Sverige

Foto: Nyheter Idag/Faksimil Facebook
  • Tisdag 24 apr 2018 2018-04-24
E-post 1489

SVERIGE Efter att Centerpartiet gått ut med att de kommer rösta igenom regeringens förslag om att låta 9000 afghaner få stanna i Sverige upprörs många på sociala medier. Bland annat Hanif Bali (M) skriver på Facebook att Centerpartiet är ett gäng ”politikerlajvare”.

Flera politiker och opinionstyckare har reagerat kraftigt efter att Centerpartiet går fram med att de kommer att stötta regeringens förslag om att låta 9000 ensamkommande afghaner få stanna i Sverige.

Lagen innebär att cirka 9 000 ensamkommande ungdomar med utvisningsbeslut får en ny möjlighet till tillfälligt uppehållstillstånd, något Nyheter Idag har skrivit om tidigare.

En av de som kraftigt kritiserar Annie Lööf och Centerpartiet är den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali. I ett Facebookinlägg skriver Bali om hyckleriet bakom att Centerpartiet säger att de släpper igenom förslaget på grund av att systemet är överbelastat samtidigt som de under 2015 uttryckte att systemet inte alls är överbelastat. Han passar även  på att kalla centerpartister för ”politikerlajvare”.

Flera andra har reagerat kraftigt på att Centerpartiet nu släpper igenom regeringens förslag. Bland annat debattören Katerina Janouch samt andra personer på sociala medier. Flera uttrycker en stor ilska över att Centerpartiet anser att förslaget är dåligt utformat men väljer ändå att rösta för det.

Kommunikationschefen för Centerpartiet, Ola Spänner skriver på Twitter att han instämmer i att förslaget är dåligt utformat men att humanitära skäl väger tyngre.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag