Politikernas uppmaning till stockholmarna: Öppna era hem för nyanlända

Foto: Holger Ellgaard / Wikimedia Commons
  • Lördag 15 okt 2016 2016-10-15
E-post 1290

STOCKHOLM Tusentals nyanlända migranter väntar på att få bostad i Stockholm men bostadsbristen sätter käppar i hjulet för etableringen. Nu vädjar politiker i Stockholm till allmänheten att hyra ut sina bostäder till nyanlända och så mycket som 12000 kronor kan betalas ut för den som vill upplåta sitt hem till migranter.

Bostadsbristen blir allt mer akut för människor i Stockholm, något som gör det svårt för nyanlända migranter att etablera sig i samhället. Nu uppmanar politiker i Stockholm allmänheten att öppna sina hem för nyanlända i brist på andra lösningar. Och enligt Miljöpartiets socialborgarråd Åsa Lindhagen, som talat med Dagens Nyheter, är intresset stort från stockholmare.

– Jag möter ständigt väldigt engagerade stockholmare som vill bidra. Nu ger vi dem en chans att på ett ordnat sätt hjälpa till genom att hyra ut delar av eller hela bostäder, säger hon till tidningen.

För att hjälpa stockholmarna på traven att komma igång med uthyrning av sina hem till nyanlända kommer Stockholm stad starta en kampanj på måndag. Där erbjuder staden 4000 kronor per rum och månad. För den som kan hyra ut en hel lägenhet erbjuder staden hela 8000 kronor och om en hel familj kan inrymmas är ersättningen 12000 kronor i månaden. Och det är Stockholm stad som står som hyresgäst.

DN rapporterar även att en majoritet av dem som fått uppehållstillstånd är ensamstående män. Om du vill hyra ut ett rum i din bostad till en ensamstående nyanländ man kan du ringa till Stockholm stad på telefon 08-508 115 09 för att anmäla ditt intresse.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag