Politiserad melodifestival väcker borgerligt raseri

Socialisterna beter sig som socialister och Thomas Gür rasar. Bilden är ett montage. Foto: Faksimil Twitter
  • Lördag 7 mar 2015 2015-03-07
E-post 830

SVERIGE Krönikören Thomas Gür är starkt kritisk på Facebook över att både Socialdemokraterna och Vänsterpartiet uppmanar till vad folk ska rösta i melodifestivalen. –Vi lever i ett land där regeringspartiet på politiska grunder uppmanar oss att rösta på personer som står det nära, skriver Gür på Facebook.

På Twitter uppmanar både Socialdemokraterna och Vänsterpartiet sina följare att rösta ”rätt”, eller möjligen ”rött”, i melodifestivalen. De socialistiska partiernas favoriter är artisterna Malena Ernman och Behrang Miri – artister som de på twitter uppmanar människor att rösta på.

Thomas Gür rasar mot tilltaget

Nu rasar den borgerlige krönikören och journalisten Thomas Gür över att socialisterna beter sig som socialister. I en bitsk text på Facebook drar han paralleller till hur det går till i öststatsländer när det kommer till röstande i melodifestivalen.

När några azerer mobilröstade på Armeniens låt i Melodifestivalen 2009, fick de besök av säkerhetspolisen. 2013 gav Azerbajdzjan noll poäng till sitt grannland Ryssland. Det fick presidenten Ilham Aliyev att begära en utredning och att man skulle räkna om rösterna, enligt landets ambassadör i Ryssland, Polad Bulbuloglu. Hav tröst – där är vi inte än. Vi lever bara i ett land där regeringspartiet på politiska grunder uppmanar oss att rösta på personer som står det nära.

Thomas Gür passar även på att ge en liten känga åt medierna i Sverige och kräver att de ställer Socialdemokraterna mot väggen för deras Twitter-beteende.

Om inte medier i huvudfåran följer upp det här och frågar Socialdemokraterna vad de håller på med, är det ännu ett belägg på hur illa det står till med den klassiska journalistiken.

Nedan ser du tweetsen från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag