Politisk redaktör på LO-tidning: ”Polisen är vår fiende”

En av Martin Klepkes omdiskuterade tweets. Foto: Nyheter Idag samt skärmdump Twitter
  • Torsdag 2 aug 2018 2018-08-02
E-post 745

STOCKHOLM ”Vi vet redan att nazister vill avrätta personer med utvecklingsstörning. Vill svensk polis ge en hjälpande hand?” frågar LO-tidningen Arbetets politiska redaktör Martin Klepke på Twitter. I en annan tweet skriver han att ”polisen är vår fiende”.

Under tidig torsdagsmorgon sköt polis ihjäl en ung man i centrala Stockholm. Inledningsvis berättade polisen att den skjutne mannen var beväpnad. Senare har det visat sig vara 20-åriga Eric Torell som hade Downs syndrom. Torells föräldrar berättar i medier att han hade rymt hemifrån med ett leksaksvapen i plast.

Den tragiska händelsen utreds av åklagare och i sociala medier har reaktionerna varit många över det som hänt. Men när Martin Klepke, politisk redaktör på LO-tidningen Arbetet, twittrar om saken tar han i rejält med kritiken.

”Vad är det för IDIOTPOLISKÅR vi har i det här landet? Försvarar nazister och skjuter ihjäl utvecklingsstörd med Downs syndrom som går runt med en leksakspistol. Polisen är vår fiende”, skriver han. Men det stannar inte där, i en annan tweet insinuerar Klepke att polisen har nazist-sympatier.

”Vi vet redan att nazister vill avrätta personer med utvecklingsstörning. Vill svensk polis ge en hjälpande hand?”, skriver han också.

Efter att de verbala attackerna mot polisen mött kritik i sociala medier har Klepke raderat sina tweets. Nyheter Idag har varit i kontakt med en följare till Klepke som bekräftar att de omdiskuterade tweetsen är äkta. Nyheter Idag har även sökt Klepke över telefon vid upprepade tillfällen, utan resultat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag