Politisk tankesmedja tar hjälp av datorspelet Call of Duty

Call of Duty: Black Ops II är ett populärt datorspel.
  • Måndag 29 sep 2014 2014-09-29
E-post 4

USA Nu kan datorspelet ”Call of Duty: Black Ops II” användas tankesmedjan Atlantic council för att bättre förstå hur framtida konflikter kan se ut, skriver Washington Post. – Det slog mig att spelkonstnärernas perspektiv i de här frågorna är både övertygande och insiktsfulla, säger medarbetaren Steven Grundman på den militära tankesmedjan Atlantic Council.

Steven Grundman, som erhållit George Lunds stipendium för nya försvarsutmaningar vid Atlantiska rådet, såg sin son spela datorspelet Call of Duty: Black Ops II, och fick en idé. Han ansåg att detaljrikedomen och realismen i spelets sätt att skildra 2025 års krig gjorde det tillräckligt verklighetstroget för att ge ett rimligt svar på frågan om hur framtidens krig kan komma att se ut.

Atlantiska rådet är en amerikansk tankesmedja inom internationella politiska frågor, bland annat av geopolitisk och militär natur. Det ska ej förväxlas med Nordatlantiska fördragsorganisationen som är mer känt som ”NATO”.

– Det slog mig att spelkonstnärernas perspektiv i de här frågorna är både övertygande och insiktsfulla, sade Grundman enligt en artikel i Washington Post.

Datorspelet Call of Duty iscensätter en tänkbar konflikt mellan USA och Kina som har sin grund i naturresurser. Grundman menar att spelet lyckas visa fullt tänkbara scener på hur en sådan framtida militär konflikt kan komma att se ut, både vad gäller dagens vapen men även framtida militär utrustning.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag