Polsk polis skyddar badhustafsare från lynchmobb

Bild: Faksimil Twitter
  • Måndag 17 jul 2023 2023-07-17
E-post

På lördagen fick kravallutrustad polsk polis ingripa för att skydda fyra migranter, av vilka en misstänks för sexuella övergrepp mot minderåriga på ett bad i Bytom, från en lynchmobb rapporterar Radio RMF 24.

Runt ett hundratal personer hade samlats för att angripa de fyra männen, som är mellan 18 och 55 år gamla och medborgare i Georgien.

Folkmassan gick även till angrepp mot polis, som värjde sig med kravallsköldar och tårgas. De drabbade barnen var mellan 11 och 13 år gamla.

I ett inlägg på Facebook skriver staden Bytom att det hela började klockan 16 på lördagen, då två pojkar och en mamma till en flicka anmälde till badvakterna att en man i 50-årsåldern betett sig olämpligt.

Badvakterna omhändertog mannen och tre män som var i hans sällskap och kontaktade polis. När polisen kom till platsen hade emellertid en aggressiv folkmassa samlats och polisen tvingades kalla in förstärkningar.

Twitterkontot Visegrad 24 publicerade på söndagen en film från händelsen.

Läs även: Medlemmar i lynchmobb blev knivhuggna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag