Polska regeringen: Bevis för zoofili bland migranterna

Mariusz Kamiński. Foto: P. Tracz / KPRM (Public domain)
  • Onsdag 29 sep 2021 2021-09-29
E-post

POLEN Polska myndigheter har funnit bevis för zoofili, pedofili och kopplingar till terrorism bland de migranter som försöker ta sig över den polsk-belarusiska gränsen. Det berättade polska ministrar vid en presskonferens i veckan, rapporterar The Independent.

Polens regering anklagar regimen i Belarus för att driva tusentals utomeuropeiska migranter mot den polska gränsen som en form av hybridkrigföring. Polen har infört ett undantagstillstånd vid gränsen för att få kontroll på inflödet.

Vid en presskonferens i veckan berättade inrikesminister Mariusz Kamiński och försvarsminister Mariusz Błaszczak att polisen gjort beslag bland migranterna som väcker frågor om deras intentioner.

En tiondel av de migranter från Mellanöstern som sitter fast vid gränsen misstänks ha kopplingar till terrorism, organiserad brottslighet och människosmuggling, enligt ministrarna.

– Personer med stridsträning och erfarenhet av att använda vapen upptäcktes bland migranterna. 20 procent hade kopplingar, ofta över många år, till Ryska federationens territorium, sade Stanisław Żaryn, talesman för den polska säkerhetspolisen.

Polisen har funnit foton på migranternas telefoner som föreställer terrorcellers hemliga möten, lik, halshuggningar och maskingevär.

Men det mest uppseendeväckande som visades på presskonferensen var en bild på en man som har sex med en kossa. Enligt ministrarna hittades bilden på en av migranternas telefoner.

Man ska även ha hittat sexuella bilder på barn i telefoner som tillhör irakiska och afghanska migranter.

– Materialet som vi visar i dag vittnar om den utmaning som gränspolisen och den polska armén möter vid den polsk-belarusiska gränsen, sade försvarsministern.

– Det här är människorna som stormar den polska gränsen.

Oppositionspolitiker och en del medier har kallat regeringens presskonferens ”pinsam” och ett exempel på islamofobi. Regeringen får också kritik för att man inte gör mer för att hjälpa migranterna.

Ett flertal migranter har dött vid gränsen och en stor grupp afghaner har slagit läger i en sorts ingenmansland.

Läs även: Polen begär undantagstillstånd vid gränsen till Belarus

Läs även: Europadomstolen: Polen och Lettland ska förse illegala migranter med mat och husrum

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag