Porrstjärnan Stormy Daniels döms att betala Trump men toppar Pornhubs årslista

Bild: Glenn Francis/Shealah Craighead
  • Lördag 15 dec 2018 2018-12-15
E-post 104

USA Nu tvingas Stephanie Clifford, mer känd som porrstjärnan Stormy Daniels, betala 293 000 dollar till Donald Trump. Summan motsvarar 75 procent av Trumps advokatkostnader efter förtalsmålet Daniels drivit mot Trump.

Det är domare James Otero som beslutat att Daniels ska betala summan, efter att Otero i oktober avvisade  Daniels stämning för förtal, rapporterar The Hill. 

Daniels stämde Trump på grund av en inlägg på Twitter i april, där Trump antydde att den person som skulle ha hotat Daniels var hennes exman. Daniels menade att personen agerade på uppdrag av Trump.

Läs även: Kanye West stödjer Trump – kallas ”hora” och ”neger” på CNN

– En fullständig seger för presidenten, och en fullständig förlust för Stormy Daniels i det här fallet, sade Trumps advokat Charles Harder om Oteros beslut.

Daniels går dock vidare med sin stämning mot presidenten och hans advokat Michael Cohen för att häva ett sekretess-avtal angående Daniels påstådda affär med Trump år 2006. Daniels advokat Michael Avenatti har gott förtroende i fråga om den stämningen.

– De fick mindre än hälften av vad de begärde eftersom deras begäran var överdriven. Stormy kommer inte behöva betala ett öre eftersom de är skyldiga henne över en miljon dollar i advokatkostnader för huvudmålet, särskilt med tanke på att Cohen erkänt sig skyldig till brott, säger Avenatti.

Cohen har erkänt sig skyldig till flera ekonomiska brott, bland annat brott mot lagen om kampanjfinansiering på grund av utbetalningar till Daniels under presidentvalskampanjen 2016. Han dömdes till tre års fängelse på onsdagen.

Men det är inte bara motgångar för Daniels.

I dagarna har världens största porrsida Pornhub släppt sin lista över årets mest populära sökningar – och där ligger ”Stormy Daniels” på första plats, följt av det populära tv-spelet ”Fortnite”.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag