Postnord-chaufför får sparken efter att ha misshandlat bilist på motorvägen

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 9 sep 2017 2017-09-09
E-post 208

SVERIGE En av Postnords lastbilschaufförer har fått sparken sedan han gett sig på och misshandlat en bilist på motorvägen E6 norr om Göteborg. Det skriver Aftonbladet.

Händelsen, som fångades på film av ett vittne, inträffade under onsdags­eftermiddagen. Lastbilschauffören krängde fram och tillbaka på motorvägen utanför Kungälv och prejade och försökte blockerade trafiken med sin Postnord-lastbil.

Plötsligt stannade han lastbilen snett på tvären över två körfält, hoppade ur förarhytten och sökte konfrontation med en bilist som körde en Renault. Föraren av Renaulten klev även han ur sin bil för att prata med lastbilschauffören.

Efter en stunds diskussion gick Postnord-chauffören plötsligt till fysisk attack mot Renault-bilisten och gav sig på honom med både sparkar och slag.

– Han gick ner för räkning killen i Renaulten, säger ett vittne till Aftonbladet.

Enligt vittnet var attacken helt oprovocerad och lastbilschaufförens märkliga beteende ska inte ha föregåtts av någon speciell händelse i trafiken.

Under torsdagskvällen publicerade Aftonbladet en film som skildrar händelsen på motorvägen och under fredagen meddelade Postnord att chauffören av lastbilen fått sparken. Företagets kommunikationschef Per Ljungberg säger till Aftonbladet att han är ”grymt upprörd” av händelsen.

Polisen har upprättat en anmälan om misshandel med anledning av händelsen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag