Postnord levererar inte paket till utsatt område

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 8 dec 2021 2021-12-08
E-post

UPPSALA Sedan ett år tillbaka har Postnord slutat dela ut paket i delar av Uppsalastadsdelen Gottsunda-Valsätra. Anledningen är att man inte kan garantera förarnas säkerhet. – Kulmen var ett hot mot en av våra förare i området, säger Alexis Larsson, säkerhetschef på Postnord till SVT.

Vanlig post samt tyngre leveranser där det behövs en lastbil delas fortfarande ut i området. I stället är det skåpbilarna med paketleveranser – ofta hemelektronik – som behövt stoppas.

– Vi har haft några incidenter i området som gör att vi inte kan trygga våra anställdas arbetsmiljö, säger Alexis Larsson till SVT.

Vad för sorts incidenter det rör sig om i detalj vill han inte gå på. I stället beskriver han mer övergripande vad det gäller.

– Det handlar om efterföljelse av våra bilar och inbrott i våra fordon. Beslutet fattades för ett år sedan och kulmen var ett hot mot en av våra chaufförer.

Leveransstoppet gäller för boende i postnummerområde 756 48. Det innefattar gatorna Bandstolsvägen, Linrepevägen och Spinnrocksvägen i stadsdelen Gottsunda-Valsätra.

Till SVT uttalar sig också en kvinna vid namn Zorica Petkovic som bor i det drabbade området. Hon nekades nyligen att få sin TV hemkörd och säger att det är första gången hon känt sig diskriminerad på sina 30 år i Sverige.

– Jag förstår förarnas arbetssituation, men det måste finnas andra lösningar, med hjälp av andra samhällsinstanser, säger hon till SVT.

Läs även: Glassbilen stoppas efter attacker i Borlänge

Läs även: Syrisk företagare flyttar från Sverige: ”Ingen säkerhet här”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag