Präst skjuten i Lyon – gärningsmannen jagas: ”Medelhavsutseende”

Foto: Google Maps
  • Lördag 31 okt 2020 2020-10-31
E-post 981

FRANKRIKE En grekisk-ortodox präst sköts under lördagseftermiddagen vid sin kyrka. Gärningsmannen jagas under lördagskvällen av polis. Enligt det franska inrikesministeriet har man påkallat en allvarlig händelse. Nu finns det ett signalement på gärningsmannen. UPPDATERAD.

Attacken skedde när prästen skulle låsa den grekisk-ortodoxa kyrkan vid 16-tiden på lördagen. Kyrkan ligger i det 7:e arrondissementet (ungefär distriktet) i Lyon. Prästen var klädd i traditionella grekisk-ortodoxa ceremoniella kläder, och lätt identifierbar som tillhörande kyrkan.

Prästen sköts enligt uppgifter till Le Figaro två gånger av den okände gärningsmannen som flydde från platsen efteråt.

Franska polisfacket har gått ut med ett signalement.

– Det är en man med ett Medelhavsutseende och 190 centimeter lång. Han bar en lång svart regnrock och en svart hatt. Det verkar som om han gömde ett avsågat hagelgevär under sin rock. Han sköt mot den ortodoxe prästen och flydde sen, säger Ludovic Cassier vid det franska polisfacket.

Enligt uppgifter i flera olika medier var prästen vid medvetande när sjukvårdare kom på plats. Han vårdas på sjukhus för livshotande skador i buken.

Prästen är en 52-årig grekisk man som har varit i Frankrike sedan 2012 enligt Daily Mail.

Skjutningen vid kyrkan i Lyon är den andra attacken vid en kyrka på tre dagar i Frankrike. På torsdagen tog sig en muslimsk migrant från Tunisien in i katedralen i Nice och mördade tre människor.

I Lyon greps på torsdagen en afghansk man i 20-årsåldern, klädd i ”traditionella afghankläder” och utrustad med en 30 centimeter lång kniv när han skulle gå på en spårvagn. Afghanen var sedan tidigare listad av myndigheter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag