Pride-chef dömdes för våldtäkt mot barn för 6 år sedan: Tas nu ur tjänst

Stockholm Pride. Foto: Flickr
  • Fredag 22 dec 2017 2017-12-22
E-post 525

STOCKHOLM Ledande person inom Stockholm Pride tas ur tjänst efter att ledningen upptäckt att mannen dömdes till fängelse för våldtäkt mot barn 2011.
– Vi har saknat en policy inom organisationen om hur vi hanterar såna frågor och vi har därför anlitat en konsult som ska hjälpa oss, säger Prides tillförordnade ordförande Britta Davidsohn.

En chef inom organisationen för Stockholm Pride tas ur tjänst. Anledningen är att han dömts för våldtäkt mot barn – för sex år sedan. Det uppger Dagens Nyheter. 

Mannen dömdes till fängelse i två och ett halvt år för flera våldtäkter som han begått mot en pojke i yngre tonåren.

Mannen ska ha fejkat en allvarlig sjukdom och förmått den yngre pojken att ta hand om honom. I gengäld ska tonåringen bland annat ha fått dyrbara gåvor samt löften om att han ska få hjälp att göra en tv-karriär utomlands.

Trots att mannen är dömd för våldtäkt mot barn och dessutom suttit inne för det har ändå inte styrelsen för Stockholm Pride känt till det, menar styrelsen.

Det var först under torsdagen som styrelsen fick kännedom om det, enligt styrelsen, varpå den dömda våldtäktsmannen tagits ur tjänst.

Som lösning på problemet har organisationen nu hyrt in en konsult.

– Vi har saknat en policy inom organisationen om hur vi hanterar såna frågor och vi har därför anlitat en konsult som ska hjälpa oss att strukturera upp det arbetet på en gång. Vi kommer också göra en genomlysning av alla personer på ledande positioner inom organisationen, inklusive de förtroendevalda för att se om det finns fler. för vi ser väldigt allvarligt på detta, säger Prides tillförordnade ordförande Britta Davidsohn i en intervju med Aftonbladet TV.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag