Privat polisstyrka startad i Storbritannien – För 2200 kronor i månaden patrullerar vakter ens hem

Foto: Wikimedia commons
  • Måndag 5 feb 2018 2018-02-05
E-post 642

STORBRITANNIEN Den privata polisstyrkan TM Eye ser ökad framgång i Storbritannien. De senaste åren har brotten ökat markant i Storbritannien och polisen hinner inte med att utreda allt vilket lett till att det privata alternativet TM Eye tagit sig an många brottsutredningar.

Storbritanniens första privata polisstyrka undersöker hundratals brott som vanliga polisstyrkan inte har tid med att utreda. Den privata polisstyrkan leds av tidigare poliser och har åtalat över 400 brottslingar, uppger Daily Mail.

Den privata polisstyrkan som kallas TM Eye har lyckats få fällande domar på 100 procent av fallen de tar sig an. Att TM Eye har fått ökat kundunderlag och ser framgång beror till stor del på det vakuum som skapas av ökande kriminalitet och en minskande polisbudget i Storbritannien.

Företaget erbjuder flera olika tjänster, bland annat något kallat för ”My local Bobby” där privata poliser vaktar ens hem för en avgift på ungefär 2200 kronor i månaden. Utöver privata vakter erbjuder företaget hjälp vid utpressningsfall, våldtäkter, inbrott, och mycket annat. I nuläget undersöker företaget tre stycken uppmärksammade mord som polisen inte har tid med.

Många kritiker oroar sig för att frammarschen av privata polisstyrkor skapar ett splittrat samhälle. När statens våldsmonopol briserar och polisen inte har tid för att lösa brott och privata alternativ träder fram skapas ett samhälle där endast de rika har råd med säkerhet, menar en polis vid namn Ken Marsh till Daily Mail.

Under januari presenterades officiella siffror över brottsstatistik i Storbritannien. Statistiken visar att det har skett en rekordhög ökning av brott under 2017, något som kan vara en delförklaring till TM Eyes framgång.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag