Protester utanför tiggarlägret: ”Ta hem dem, jag vill inte leva med dem”

Tiggarlägret väcker känslor. Foto: Privat / Twitter
  • Söndag 1 Nov 2015 2015-11-01
E-post 1188

MALMÖ Hundratals personer har samlats utanför tiggarlägret i centrala Malmö med långa bilköer som följd då människor vill se vad som händer vid lägret. Några protesterar öppet mot tiggarna. – Ta hem dem, jag vill inte leva med dem, säger en person i en video uppladdad på Twitter.

Enligt uppgifter i medier har ett tiggarläger i centrala Malmö fått en tidsfrist till klockan 16, sedan ska lägret vara tömt. Men vad som sker efter klockan 16 är osäkert, polisen är tystlåten med eventuella planer på en insats. Samtidigt rapporterar tidningen Sydsvenskan att kommunen begärt polishandräckning.

Ett stort antal människor har samlats vid Industrigatan i närheten av tiggarlägret för att bevittna eventuellt ingripande från myndigheter. Flera personer är kritiska till att lägret har tillåtits finnas på platsen. I en video som Victor Pressfeldt publicerar på Twitter berättar en man högljutt att han inte vill leva med de här människorna.

– Ta hem dem, jag vill inte leva med dem, förklarar mannen i videon.

Samtidigt har ett antal människor samlats i anslutning till ingången vid lägret. De vill istället stoppa en eventuell avhysning och de håller flera banderoller för att visa stöd för de boende i tiggarlägret.

Nedan ser du video från platsen där en person förklarar att han inte vill ha kvar tiggarna på platsen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag