Psy-ops, ryska fällor och ”skuggat mig” – Pavel Gamov talar ut om kommande boken

Pavel Gamov. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 10 jan 2018 2018-01-10
E-post 317

STOCKHOLM Psykologisk krigföring, fällor riggade i Ryssland, en lömsk journalist betald av hans egen partiledning och folk som skuggar honom. Pavel Gamov berättar om allt han varit utsatt för och som han ska beskriva i en kommande bok. – Man utmålar mig som psyksjuk, säger Gamov till Nyheter Idag.

Under tisdagen gästades Aftonbladet av den före detta SD-riksdagsledamoten Pavel Gamov. Där berättar han att han kommer ge ut en bok där han ska avslöja nedtystade våldtäkter, ekonomisk förskingring av skattemedel och ideologiska avvikelser i Sverigedemokraterna.

Men det stannar inte där. En av de spektakulära detaljerna handlar om ett pågående bråk mellan Pavel Gamov och Tobias Andersson, ordföranden i Sverigedemokraternas ungdomsförbund Ungsvenskarna.

Andersson har uppmanat sina medlemmar att inte prata med Gamov. Detta eftersom Gamov ringt till olika medlemmar i ungdomsförbundet och uppträtt hotfullt, enligt Andersson.

– Tobias Andersson vill belägga sina medlemmar med munkavle så att de inte ska kunna prata med mig. Man vill utfärda den här fatwan mot mig och man håller på med psy-ops för att jag ska behöva ägna tid åt det här istället för att ägna tid åt andra saker som är mycket viktigare, säger Pavel Gamov till Nyheter Idag.

Gamov anklagar även Andersson för att ha begått ett grovt brott under en utekväll i Bryssel, men samma anklagelse menar Andersson istället att det snarare är Gamov som gjort sig skyldig till.

Tobias Andersson svarar till Nyheter Idag angående Gamovs anklagelser om att han ska ha begått ett grovt brott i Bryssel.

– Ingen sund människa lämnar en kommentar till Pavel, uppger Tobias Andersson.

Ryska fällor, korrupt Nyheter Idag-journalist och blivit skuggad

I en intervju i Dagens Opinion berättar Pavel Gamov att partiledningen i SD har ett högt pris på hans huvud och att de anlitat Nyheter Idag-journalisten Chang Frick för att karaktärsmörda honom genom det uppmärksammade reportaget ”Den svenska diplomaten”.

– Min teori är att det handlar om gamla saker som hänt i det förgångna, en gammal maktstrid som har varit och det är något som jag kommer att berätta om i min längre version av Rysslandsresan.

– Jag har gjort väldigt mycket för nuvarande partiledning, det har Mattias Karlsson själv tillstått. Men det finns saker i det förflutna som de inte kan släppa helt enkelt, säger Gamov om varför SD-partiledningen skulle anlita Chang Frick för karaktärsmordet.

Gamov preciserar inte hur SD-ledningen ska ha anlitat Chang Frick, men han frågar i Dagens Opinion hur nolltaxeraren Frick kunnat köpa ett hus för 2,8 miljoner i Bålsta. Vidare berättar Gamov för Dagens Opinion att han ”gick i en del fällor” i Ryssland.

Vilka dessa fällor är tänker Gamov berätta i en längre version, säger han till Nyheter Idag. Däremot tror inte Gamov att SD-ledningen planerat fällorna i Ryssland i förväg.

– Nej, så var det inte. Den här resan var inte planerad av SD. Det är inte min bild. Utan resan var planerad av ryssarna. Inbjudan gick till alla i riksdagsgruppen, jag var den enda som nappade, säger Gamov.

Är det Chang som har gillrat fällorna, eller är det ryssarna?

– Ehhh… som sagt, jag kommer återkomma till det i den längre versionen, mina teorier kring det där.

Nyheter Idag har även bett Gamov beskriva de psy-ops han säger sig vara utsatt för. Psy-op är en förkortning för psykologisk krigföring.

– Ehhh… låt mig tänka efter nu. Jag vet att man har spridit ett rykte om att jag skulle vara under utredning av säkerhetspolisen. Man har även spridit rykten om att jag ska hamna i fängelse. Man har skuggat mig, följt mig på olika sätt. Man har försökt att kartlägga vilka i partiet som har band till mig, som har kopplingar till mig.

– Andra personer har använt sig av mig i en maktstrid som pågår i Sverigedemokraterna Uppland, där man utmålar mig som psykiskt sjuk och använder mig för att svärta ner andra människor.

Det ska vara personer med kopplingar till SD-partiledningen som ligger bakom den psykologiska krigföringen, berättar han vidare. Gamov förklarar att han förutom psy-ops även varit utsatt för överbelastningsattacker.

Gamov berättar även att han kommer att vidta rättsliga åtgärder mot flera ledande sverigedemokrater och även mot Nyheter Idag för avslöjandet om Rysslandsresan.

– Jag kommer att vidta juridiska åtgärder. Det kommer även vidtas mot er skvallerblogg. Du kan citera mig ordagrant, jag hoppas du spelar in det här samtalet.

Det är ännu oklart när Gamovs version av händelserna kommer att offentliggöras samt när den kommande boken väntas bli klar.

+PLUS ”Jag har tagit mycket D-vitamin”: Så förklarar Pavel Gamov sitt beteende

Hur fick Chang Frick sin bostad?

Fick Chang Frick 2,8 miljoner av SD-ledningen för att köpa ett radhus i Bålsta? Eller är det ryssarna som betalat Chang för reportaget? Hur går verksamheten egentligen till på Nyheter Idag?

Det, och mycket mer, får du svar på i nästa nummer av Magasinet Filter som kommer ut i slutet av januari!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag