Putin beordrar ryska armén att påbörja tillbakadragandet från Syrien

Bashar al-Assad hälsar på Vladimir Putin. Foto: Kreml
  • Måndag 11 dec 2017 2017-12-11
E-post 103

HMEYMIM Ryska styrkorna ska dra sig tillbaka från Syrien, så lyder ordern från president Vladimir Putin, som håller tal på flygbasen Hmeymim i Syrien. 
– Jag beordrar försvarsministeriet och generalstabens chef att påbörja tillbakadragandet av den ryska militären, säger Rysslands president Vladimir Putin

– Jag beordrar försvarsministeriet och generalstabens chef att påbörja tillbakadragandet av den ryska militären, säger Rysslands president Vladimir Putin inför ryska styrkor på en militär flygbas i Hmeymim i Syrien, enligt ryska nyhetsbyrån TASS. 

– Under snart två år har Rysslands beväpnade styrkor tillsammans med Syriens armé bekämpat den mest stridsdugliga grupperingen av internationella terrorister, säger Putin och tillägger att Ryssland är redo att slå till mot terroristerna än en gång om de någonsin igen försöker störa freden i Syrien.

På plats på flygbasen i Hmeymim finns även Syriens president Bashar al-Assad, Rysslands försvarsminister och armégeneral Sergej Sjojgu samt befälhavaren för de ryska styrkorna i Syrien, överstegeneral Sergej Surovkin.

– Om terroristerna sticker upp igen kommer vi leverera smällar de aldrig någonsin skådat, konstaterar Putin inför åhörarna.

Putin underströk också att Ryssland aldrig kommer att glömma de uppoffringar som gjorts i den antiterroristiska kampen, ”både här i Syrien men också i Ryssland”.

Samtidigt som Putin beordrar tillbakadragandet av styrkorna från Syrien så rasar fortfarande stridigheter i landet.

Man kan följa krigets händelseutveckling här, ha dock överseende med att alla källor inte kan bekräftas.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag