Putin hoppas att ryssfobin ska upphöra – Förnekar ryska statliga hackerattacker

  • Torsdag 1 jun 2017 2017-06-01
E-post 166

RYSSLAND ”Hackare kan inte påverka en valkampanj i ett annat land på något drastiskt sätt”, sade Rysslands president Vladimir Putin under en pressträff som hölls i St. Petersburg på torsdagen. Putin förnekade bestämt att ryska staten varit inblandade i några hackerattacker mot främmande makt. Den ryske presidenten talade också om den rådande ryssfobin i världen och de globalister som han menar medvetet underblåser spänningar i världen.

Rysslands president Vladimir Putin besökte under torsdagen International Economy Forum i St. Petersburg där han höll en presskonferens. Putin kommenterade det han ser som orsakerna till den ”rådande ryssfobin” i västvärlden och tog även upp anklagelser om rysk inblandning i det amerikanska presidentvalet.

Putin sade att han hoppas att de ”antiryska känslor som nu dominerar i omvärlden, med tiden kommer att försvinna och ersättas av en värld där alla förstår att fördomar är kontraproduktiva”.

– Hur lång tid kommer det att ta? frågade Putin inför för världens nyhetsbyråer som samlats i St. Petersburg.

– Jag hoppas att denna situation inte kommer att vara för evigt och att en förändring inte kommer att dröja allt för länge. Till slut måste denna misstro ersättas av en insikt av att detta är kontraproduktivt och skadar alla. Den skadar inte bara oss, den skadar även de som är upphov till den. Som jag ser det börjar denna förståelse närma sig. Vi börjar se förändringar. Jag ser dessa förändringar som positiva och hoppas att det är en trend som håller i sig, sade Putin.

Vladimir Putin menar att upphovet till västvärldens ”ryssfobi” är uppkomsten av en multipolär värld som starkt ogillas av globalister i väst.

– Orsakerna är uppenbara. Som vi vet är monopol dåligt, men globalister pressar ändå på för att skapa monopol inom alla sfärer av våra liv.

Putin sade att krafter i flera olika länder länge har försökt isolera Ryssland för att underegräva landets möjligheter att skydda sina nationella intressen. Dessa försök har, enligt Vladimir Putin, gjorts på ett otal sätt, inklusive ekonomiska sanktioner i direkt strid mot internationella lagar.

– Nu ser man att detta inte har lyckats, att effekten är noll, och det orsakar frustration. I en allt mer desperat önskan om att nå de uppsatta målen försöker man nu medvetet att öka spänningarna. Till dessa människors förtret undviker vi att förse dem med minsta lilla orsak att attackera oss. Ändå fortsätter de hela tiden att leta ursäkter där inga finns, sade Putin.

Ryssland har också fått skulden för en rad hackerattacker, inte minst i samband med valet i USA. Men det var något som Putin bestämt förnekade.

– Den ryska staten har aldrig varit inblandad i några hackerattacker och planerar inte att vara det heller. Vi sysslar inte med sådant. Tvärtom, vi försöker bekämpa dem i vårt land, sade Putin som också var tydlig med sin åsikt om hackarnas möjligheter att påverka valutgångar.

– Det viktigaste, det som jag verkligen är övertygad om, är att hackare inte kan påverka en valkampanj i ett annat land på något drastiskt sätt, sade Putin.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag