Putins mördarkyla attackfryser Sverige i veckan

Det var så kallt ute att bilbranden aldrig tog sig riktigt. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 4 jan 2017 2017-01-04
E-post 828

SVERIGE Det kan bli så kallt som 40 minusgrader lokalt i Lappland. I Stockholm väntas temperaturen sjunka till tolv minusgrader natten mot fredag. Det kalla vädret drar in från Finland och Ryssland. Men redan idag är det så kallt att bilbrännarna i Norsborg har svårt att få riktigt fjutt på vandalismen.

Klockan 21.15 på onsdagen fick räddningstjänsten larm om att en personbil brann på Tomtbergavägen i Norsborg i södra Stockholm. Men utomhus är det så pass kallt att branden aldrig tog sig riktigt. Det är bara en av flera händelser som skvallrar om att det kyligare vädret nu går in över Sverige efter att Stockholm drabbats av snökaos.

– Riktigt kall luft tar sig ner från Finland och Ryssland, säger Maria Jönsson, meteorolog på väderprognosföretaget Foreca till Aftonbladet.

Lokalt i Lappland kan det bli uppemot 40 minusgrader och i Östersund kan det bli uppemot 28 minusgrader. För Stockholms del kan det bli så kallt som 15 minusgrader på torsdagskvällen och motsvarande siffra för Örebro väntas bli närmare 20 minusgrader.

För den som ska ge sig ut i det kalla vädret gäller alltså långkalsonger, raggsockor och öronmuffar hela veckan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag