”Radikala islamister gillar dem” – KD:s svar på tal efter Grön ungdoms sexattack mot Busch Thor

Foto: Twitter samt Nyheter Idag
  • Torsdag 28 mar 2019 2019-03-28
E-post 870

”Blessed be the fruit” – en referens med sexuella anspelningar – använde Grön ungdom i en slags satir där de kritiserar Kristdemokraterna. Tilltaget har väckt skarp kritik och KD:s spinndoktor Johan Ingerö slår tillbaka med att ”radikala islamister gillar” Miljöpartiet. I efterhand har Grön ungdom pudlat och bett om ursäkt.

Miljöpartiets ungdomsförbund Grön ungdom publicerade en bild på KD-ledaren Ebba Busch Thor tillsammans med KD-profilen Sara Skyttedal där de redigerat bilderna till att få de bägge politikerna att se extra konservativa ut. Utspelet är ett slags svar på KD:s pamflett inför EU-valet: ”Make EU lagom again”, en pamflett som för tankarna till Donald Trump.

”Vissa saker var bättre förr. KD till exempel” skrev Grön ungdom i en tweet och lade till ”Blessed be the fruit”, en referens med sexuella anspelningar. Detta fick Kristdemokratiske policyansvarige Johan Ingerö att stämma i bäcken på Twitter, inte minst då bilderna på de kvinnliga KD-topparna anspelar på tv-serien ”The handmaids tale” som handlar om kvinnor som tvingas bli gravida i statens tjänst.

”Så när vi lyfter våld och sexuella hot mot kvinnor så kontrar @miljopartiet:s @GronUngdom med att beskriva kvinnliga KD-toppar som sexslavar”, frågar han retoriskt. Sedan lägger han till: ”Undra på att radikala islamister gillar dem”.

Grön ungdom backar och pudlar

Emellertid var det inte bara från Johan Ingerö som Grön Ungdom mötte kritik. Efter en mindre kritikstorm i sociala medier backade Grön ungdom och pudlar sedan från sitt utspel.

”Angående vår bild med EBT och Sara Skyttedal. Med bilden försökte vi med politisk satir visa att ett samhälle där konservativa partier bestämmer kommer kvinnor att styras och kontrolleras. Den är nu borttagen och vi ber om ursäkt till de som tagit illa upp”, skriver de i en tweet.

Den ursäkten godtas emellertid inte av alla. Moderaten Jonathan Bessou ifrågasätter Grön ungdoms pudlande.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag