Rakade dotterns hår som straff för SMS

Foto: Patrik Svedberg
  • Lördag 13 maj 2023 2023-05-13
E-post 0

Tonårsdottern hade sms:at med en kille – då tog pappan in henne på badrummet och rakade hennes hår. Nu döms han för misshandel av dottern, men något hedersmotiv anser domstolen inte har bevisats, rapporterar Sydsvenskan.

En man döms av Malmö tingsrätt för att ha misshandlat sin tonåriga dotter till 75 timmars samhällstjänst och 15 000 kronor i skadestånd.

Misshandeln bestod i att han rakade av dottern håret, och det hela var en bestraffning efter att mamman kontrollerat dotterns mobil, och hittat ett sms från en pojke.

Följande dag kallade pappan in dottern i badrummet där han började klippa av hennes hår, först med sax och sedan med en trimmer.

Det hela uppdagades efter att en kurator på flickans skola larmat om att flickans föräldrar utsatte henne för våld, kontroll och begränsningar.

Mannen åtalades för att ha rakat av flickan håret i syfte att återupprätta familjens heder, vilket hade gett en straffskärpning.

Under rättegången erkände mannen gärningen, men hävdade att han inte agerat på grund av hedersmotiv.

Tingsrätten anser det inte heller bevisat att mannen agerade utifrån hedersmotiv, och dömer honom enbart för misshandel.

Läs även: Hedersproblem på Malmös förskolor – treåring bar slöja

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag