Raketattack mot brandkåren – Tvingades fly från automatlarm

Brandkåren Attunda på utryckning. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Stefan Reinerdahl
  • Lördag 31 Dec 2016 2016-12-31
E-post 869

STOCKHOLM Räddningstjänsten tvingades fly från ett automatlarm vid en skola i Märsta när de blev attackerade med smällare och raketer från ett ungdomsgäng. – Det kom in som ett automatlarm, när räddningstjänsten åkte fram dit så blev de beskjutna med raketer, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral till lokaltidningen Märsta.nu.

Polis larmades vid 21.20-tiden till Valstaskolan i Märsta om ett misstänkt pågående inbrott. Även brandkåren larmades till platsen med anledning av ett automatlarm, berättar lokaltidningen Märsta.nu som talat med Hans Eriksson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

– Det kom in som ett automatlarm, när räddningstjänsten åkte fram dit så blev de beskjutna med raketer, säger han till tidningen.

Det var ett gäng mörkklädda ungdomar som gått till attack, enligt ögonvittnen. Polisen som redan befann sig i närheten åkte till undsättning för att hjälpa brandkåren när de blev attackerade med nyårsraketer. Efter att polisen fått kontroll på situationen kunde räddningstjänst åter åka fram till skolan och då konstaterades att fönster var krossade samt att nyårsraketer skjutits in i skolans lokaler.

Polisen rapporterar på sin hemsida att tidigare samma kväll var det oroligt i Valsta centrum då ungdomar sköt raketer inomhus. Även där tvingades polis närvara för att få kontroll på situationen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag