Rån och bombhot mot flera banker i centrala Stockholm

Östermalmstorg spärrades av efter bombhot under tisdagsförmiddagen. (Foto: Bengt Thulin)
  • Tisdag 14 okt 2014 2014-10-14
E-post

STOCKHOLM Flera banker utsattes för bombhot under tisdagsförmiddagen och ett växlingskontor rånades. Vittnen såg två beväpnade män försvinna från platsen på moped.

Det var kl 10.35 som polisen fick in ett överfallslarm från Handelsbanken på Östermalmstorg i Stockholm. En maskerad man hade varit inne i lokalen och ställt ifrån sig ett paket och sedan lämnat banken till fots. När polisen kom till platsen uppfattade man paketet som en bomb och evakuerade och spärrade av Östermalmstorg.

Bara tio minuter senare kom larm från ett Nordeakontor om en liknande händelse. En ensam man kom in med en väska, ställde ifrån sig väskan och skrikit ”bombhot” innan han sprang från platsen.

Strax efter klockan 11 kom så larm från ett växlingskontor på Holländargatan. Två maskerade män hade rånat kontoret. De hade också lämnat ifrån sig ett paket i anslutning till lokalen varefter de försvunnit på moped.

”Troligt att det hänger ihop”

Polisen har nu inlett en förundersökning om grovt rån i ett fall och allmänfarlig ödeläggelse i de övriga fallen.

Lars Byström, kommissarie på länskriminalpolisavdelningen, säger att man i nuläget inte vet om händelserna hänger ihop.

-Men det är troligt, säger han.

Det kan röra sig om ett par, tre personer som ännu är på fri fot. Polisen har dock tagit upp jakten och har även polishelikopter ute i jakt på rånarna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag