Rånade McDonalds med smällare

Så här ser McDonalds i Karlshamn ut. Den aktuella restaurangen som rånades finns i Staffanstorp. Foto: Arkan / Wikimedia Commons
  • Fredag 6 feb 2015 2015-02-06
E-post 32

STAFFANSTORP Genom att kasta in smällare i drive trough-luckan på en McDonalds-restaurang lyckades man skrämma bort personalen. Sedan har minst en gärningsman brutit upp en kassalåda och knyckt pengar, rapporterar Sydsvenskan.

Nu har tjuvar hittat på en ny metod för komma över kontanter. I Skånska Staffanstorp körde en bil fram till drive trough-luckan vid en McDonalds-restaurang varpå någon i bilen kastade in smällare i restaurangen. Personalen lämnade då lokalen som delvis ska varit rökfylld.

– Personalen har lämnat restaurangen och då har gärningsmannen eller gärningsmännen brutit upp en kassalåda, säger Carina Roth på polisen i Staffanstorp till tidningen Sydsvenskan.

Tillvägagångssättet bekant

I Sydsvenskans artikel förklarar polisen att tillvägagångssättet med smällare är nytt, men att det finns andra omständigheter runt rånet som är bekant. Det finns i nuläget i ingen misstänkt för rånet. Vid rånet ska gärningsmannen fått med sig en mindre summa kontanter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag